22 Aralık 2013 Pazar

Yerçekimi / Gravity



IMBD En iyi 250 film listesine girebilen 2013 yapımı bir film ile karşınızdayım.

Yerçekimi  / Gravity
IMDB Puanı: 8.4/10
Tür: Bilim Kurgu, Dram
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney
 Süre: 1 saat 31dakika

Filmden çok etkilendim ve bu etki altında klavyenin tuşlarına hemen basmaya başladım. Açıkçası filmi sinemada neden izlemedim diye düşündüm. Muhteşem efektler, hayallerimizde bile yer almamış görüntüler en az 10  metre büyüklüğünde bir perdede izlenmeliydi. Dolby digital surround ses sistemi ile uzayın akışının sesi  duyulmalıydı. Artık evde izleyeceğimize göre 5+1 ses sistemi şart oldu.

Ben Bilim kurgu türünü pek takip etmem. Bunun en büyük sebebi gerçekten uzaklaşması, hayalin insanlığa uyarlanmayışıdır. Ancak "Yer çekimi / Gravity" adlı film, NASA astronotların uzaydaki çalışma hallerini gösteriyor. Bizim bilmediğimiz ancak bir kaç insanın bilebildiği gerçek bir yaşamı anlatıyor.

Bu gerçeklik filmin en çekici hali. Hem astronotluğa özendiren hem de bu hayalden uzaklaştırabilecek bir hikayesi var. Bu yaklaşım sizin ideallerinizle şekillenecektir.

Filmde senaryodan çok sahneler kaldı aklımda. Uzay,  Evren, Dünya, Güneş... Ne muhteşem!

Film sahip olduklarımıza tekrar hayran  kalmak ve şükretmeyi anlamak için önemli mesajlar da içeriyor.





    

Etkileyen senaryodan çok uzay ve teknolojinin gücü olsa da, filmin senaryosunu paylaşmak isterim:
George Clooney (Matt Kowalski), uzay yürüyüşü rekoru kırmak isteyen bir astronottur. Sandra Bullock (Ryan Stone) ise hem astronot hem de tıp doktoru olan zeki bir kadındır. Uzaydaki çalışmalar devam ederken, Rusya'nın kendi uydularını parçalaması sonucu oluşan bir patlama; kendilerinin ve mürettebatın hayatlarının tehlikeye girmesine neden olur. Dünya'ya dönüş ve kurtuluş nasıl olacaktır?

Bilim Kurgu çizgisinde hem bir kurtuluş ve hem de kahramanlık hikayesi olan Yer Çekimi, kusursuz ve yüksek teknolojili altyapısıyla tarihin en iyi filmleri arasında yerini alıyor. İki ünlü oyuncunun başrolünde yer aldığı bu film, bir Pazar akşamına çok yakışacaktır.


Hiç yorum yok: