17 Aralık 2013 Salı

Arthur Newman

Garip filmler vardır. Fazla adlandıramazsınız. Garipti, garip dersiniz. Yazımın konusu da böyle bir filime ait : Arthur Newman !



IMDB Puanı: 5.6/10
Tür: Dram, Komedi
Yönetmen: Dante Ariola
Senaryo: Becky Johnston
Oyuncular: Colin Firth,
Emily Blunt, Anne Heche
Süre: 1 saat 41dakika

Colin Firth'in başrolünde oynadığı film, 2012 yapımı. Biraz daha yakın, biraz daha günümüzden bir yapım.
Bilirsiniz, ismi yapımın önüne geçen oyuncular vardır. Colin Firth onlardan biri. Bu tarz yıldızların yanında, filmin türü ve diğer oyuncu önemsizdir. Arthur Newman'i izlerken Colin Firth beni yanıltmaz dedim. Size rahatlıkla söyleyebilirim ki yine senaryonun önünde koştuğu, sözü ağzımdan aldığı bir oyunculuk sergilemiş. Hayranlıkla izledim.

Başta bahsettiğim üzere; Arthur Newman ağızda garip bir tat bırakıyor. Zihinde ise kalıcı ve etkili. Sanki tadı sonradan çıkıyor. Düşündükçe içimize işleyen özlü sözler var ya, onlar gibi güçlü.
Hikaye; geçmişte ünlü bir golfçü olan şimdi ise kargo şube yöneticisi olan Wallace'ın kendisini ölü gibi göstermesini anlatıyor. Wallace, Arthur Newman kimliğiyle yaşamak üzere planlar yapıyor ve filmi başlatıyor...
Kimlik bunalımı, kendini arayış ve hayattan beklentiler ile ilgili bir çok sorunun cevabını kendi kendimize verebileceğimiz garip bir film Arthur Newman. Aşkı da bu sorular ışığında ele almış.

Bu arada Esas kız Emily Blunt'da güzelliği ile büyülüyor...


Benzer sorular varsa kafanızda, özellikle izlemenizi tavsiye ederim.
İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: