29 Mart 2014 Cumartesi

Yasak Aşk / A Royal Affair

Bir dönem filmi ile daha karşınızdayım. Bunca yazıdan sonra Royal Affair'den bahsetmemek olmazdı.

Kraliyet yaşamı, özgürlük mücadelesi ve yasak aşk... Filme insanlık tarihini etkileyen bir çok öğe hakim.

Filmin adında "aşk" ifadesi olsa da başrolde aşk yok. Aşk yardımcı oyuncu. Danimarka'nın aydınlanma çağı yolcuğuna yardımcı bir oyuncu. 


Yasak Aşk / A Royal Affair
IMDB Puanı: 7.6/10
Tür: Dram, Tarih, Romantik
Yönetmen: Nikolaj Arcel
Oyuncular: Alicia Vikander,
Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard
Süre: 2 saat 17dakika




 Filmde gelişme aşamasında yaşanan tüm olaylar müthiş ilgi çekici. Büyük keyifle izledim. Alicia Vikanderin zerafetine ise bir bayan olarak ben bile hayran kaldım. Kraliçe rolü bir oyuncuya bu kadar yakışır.

Filmin senaryosu 18. yüzyılda Danimarka tarihinde yaşanan hadiseleri anlatıyor. Danimarka'nın hem yozlaşmış hem de  Avrupa'ya öncü olmuş krallık öyküsüne, bu filmde tanık olacaksınız.

İngiltere Prensesi Caroline Mathilde, (Alicia Vikander) ülkeler arasındaki ilişkinin doğurduğu  karar sonucu görücü usulü ile Danimarka Kralı Christian'la (Mikkel Boe Følsgaard) evlendirilir. Prenses, Danimarka’ya vardığında Kral Christian'ın akli dengesinin yerinde olmadığını ve ülkedeki baskıcı bir rejimin olduğunu fark etmiştir. Öyle ki İngiltere'de okuyabildiği bir çok kitabı Danimarka Sarayına sokamamıştır.  İlerleyen yıllarda Kraliçe Caroline, Kralın Avrupa seyahati sonrası, rahatsızlanması sonucu saraya  gelen köy doktoru Johann Struensee’yle (Mads Mikkelsen)  yasak bir aşk yaşamaya başlar.

Aydınlanma döneminin henüz başlamış olduğu zamanlarda,  yeni akımların etkisinde kalıp ve bu akımların savunuculuğunu üstlenen bu aşk Danimarka tarihini derinden etkileyecektir.

Hiç yorum yok: