25 Ocak 2014 Cumartesi

Walter Mitty'nin Gizli Yasamı

Şu aralar sinema gişesinde sırada beklerken gözünüze bir afiş takılmış olabilir. Salona gitme istediğiniz başka bir filmden kaynaklı olsa da ismi ile ilgilinizi çeken bir film olmuş olabilir : Bu film, " Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı " olabilir.

Bugün Ben Stiller'ın kendi çekip, oynadığı sessiz sedasız bizi izlemeye davet eden, The Secret Life of Walter Mitty'den bahsedeceğim.





  
Walter Mitty'nin Gizli Yasamı
IMDB Puanı: 7.6/10
Tür:Macera, Komedi
 Yönetmen:  Ben Stiller
 Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly

Süre:114 dakika


Bizim gibi, bize benzeyen, hayatta başka insanların da olduğunu hatırlatan bir film bu. Hatta hepimizin aynı olduğunu kanıtlayan bir film. Breeze'in gizli yaşamına çok benzettim ve izlerken hiç bir gizliliğim kalmamış dedim :)

Hayallerimizde yaşayan, olmak istediğimiz belki de asla olamayacağımız ama zihnimizde her zaman mümkün olan ikinci yaşamamızı gördüm bu filmde. Yapmak istediğim çok şey olduğunu, her gecemde, müsait her anımda da yaşadıklarımı izledim.

Hayal gücünün insanın sahip olduğu en güzel yolculuk olduğunu ve ne kadar güçlü çalışırsa, rüzgarın onu gerçek yapabileceğini anladım.

Hayallerimle konuştum, gerçek olmalarında anlaştım.

Hayal dünyasında, kendine has yaşantısında hayat süren Walter (Ben Stiller), piyasası yüksek ve popüler "Life!" dergisinin negatif fotoğraf arşivinde çalışmaktadır. (Harika bir iş değil mi? Bayıldım :) )  Yeni iş arkadaşı Cheryl'den (Kristen Carroll Wiig) hoşlanan Walter, hayal dünyasında ilişkiyi çoktan başlatmış, gerçek dünyada onunla buluşmak için yollar aramaktadır. Aşk bacada tüterken, Life! dergisinin online olma planı, şirketteki herkesin işini kaybetme korkusu yaşamasına neden olmuştur. Walter'da kuşkusuz herkes gibi endişelidir.


Derginin basılı yayında son kez çıkması planlanan sayısında; dergiyi ayakta tutan, dünyaca ünlü fotoğrafçının Walter'a gönderdiği negatifin kaybolması ile macera başlar. Hayallerinde bir çok şeyi deneyen bu hayalperest adam, gerçek dünyada hayallerini aşan gelişmelerle karşılaşacaktır.

Film, herkesin seveceği türden. Hala sinemada oynuyorken izlemenizi tavsiye ederim. Filmin çıkışında uçak bilet fiyatlarını check edeceğinizden şüphem yok :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsana umut veren bir film.
Bir de son sahnede gerçekten çok duygulandım ben.

Mutlaka izlenmeli!

breeze dedi ki...

"İnsana umut veren bir film." Tam olarak bu :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

ben o 'herkes' kapsamına girmiyorum sanırım; pek etkilememişti beni.

breeze dedi ki...

Haklısınız, fazla genellemişim.